2013. november 29., péntek

Idén már nem lesz expedíció

A Kérdezz Pernyéről csapata sajnálattal közli tisztelt olvasóival, hogy idén már nem tudjuk megszervezni az expedíciót Pernyébe. Ennek több oka van, melyek közül csak a leglényegesebbeket taglalnánk az alábbiakban: 

  • Tényfeltáró munkánkat meggyőződésből csináljuk, nem pedig megélhetésből. Utóbbi nehéz is lenne, tekintve, hogy szinte semmilyen bevételünk nem származik belőle (leszámítva azt a néhány, nagyvonalú olvasót, aki támogatásban részesített minket). Ahhoz, hogy biztosíthassuk a megfelelő forrásokat az expedícióhoz, illetve hogy ne haljunk éhen, pénzre van szükségünk, melyet csak polgári foglalkozásunkkal vagyunk képesek előteremteni. Ez természetesen idő- és energiaigényes, ennél fogva a szabadidőnkre is rányomja a bélyegét. 
    Ilyen körülmények között irreálisnak látjuk, hogy jövő év februárja előtt eljussunk Pernyébe. 
  • Indokoltnak tartjuk, hogy több információt gyűjtsünk, mielőtt nekivágunk az elhagyatott és karantén alá vont falunak. Eddig csak néhány lakost értünk el, illetve kivonatoltuk azokat az újságcikkeket, amelyek Pernyét érintették. Mivel jelenleg nemhivatalos hírzárlat van a települést illetően, és az emberek valahogy kényelmetlennek érzik, hogy beszéljenek róla, a lehetőségeink meglehetősen korlátozottak.
    Időre van szükségünk, hogy a krízis minden megismerhető részletét feltérképezzük. 
  • Késedelembe estünk a drón beszerzését tekintve is. Már csak egy karnyújtásnyira voltunk attól, hogy a birtokunkba kerüljön, azonban a tulajdonos elektronikai problémákra hivatkozva jobbnak látta, hogy visszavonja ajánlatát, nehogy egy hiba miatt rekedjen a gép a körbezárt zóna szívében.
    Ez az eszköz csak egy a sok közül, mégis úgy érezzük, a legmeghatározóbb adatokat a drónnal tudnánk csak begyűjteni. 
Szomorúan láttuk be mi is, hogy tervünk ebben az évben már nem valósulhat meg, viszont ami késik, nem múlik! Mindössze pár hónapot csúsztatnánk az ütemterven, ennek a változásnak pedig egy kimért, kifogástalan minőségű dokumentumfilm lesz az eredménye. 

Köszönjük a megértéseteket.

A Kérdezz Pernyéről csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése