2013. november 19., kedd

Gyilkos járt Pernyében

Történelmi szégyenfoltra bukkantunk Pernye falvának becsületén, már ha szabad "történelminek" címkézni egy durván húsz éves eseményt. Már korábban bezsámoltunk arról, hogy Pernye nyomozás tárgya volt húsz évvel ezellőtt. Ha minden igaz, a rejtélyes település adott átmeneti otthont a Zeiss Doriánnak,

az ország leghírhedtebb és legkegyetlenebb sorozatgyilkosának. 


A helyiek tudtán kívül tartózkodott itt, ugyanis személyazonosságát lecserélve megpróbált új életet kezdeni, miután elmenekült otthonáról. Nagyjából hatodik áldozatánál annyira meggondolatlan volt, hogy a hanyagul hátrahagyott bizonyítékok alapján a rendőrség napokon belül a nyomára bukkanhatott volna. Sietősen továbbállt, mintsem tudva arról, hova keveredett (ezeket persze csak feltételezni lehet a nyomozati anyag ismeretében).
Pernye akkortájt ugyanannyira jelentéktelen volt, mint pár hónapja, a krízishelyzet kialakulása előtt. Az első néhány éjszakáját egy vendégházban töltötte, majd pedig - miután a vendéglátójától megtudakolta, kitől lehet lakást bérelni - végleg beköltözött az eldugott faluba... legalábbis csak azt hitte, hogy végleg. 

Nem sokkal később gyilkossági eset rázta meg az ottaniakat. A rendőrség azonnal rájött, hogy Zeiss az elkövető, ezért késlekedés nélkül Pernyébe igyekeztek, és még azelőtt ellenőrzés alá vonták a határokat, mielőtt a gyilkos összeszedelőzködött. Kutyákkal pásztázták a környéket, a nyomozás pedig csakhamar hajtóvadászattá alakult. A fejvesztve menekülő sorozatgyilkos betört az egyik szomszédjához, majd megerőszakolta az ott lakó asszonyt, aki egyedül tartózkodott otthon. 
Ez a váratlan (Zeiss elkövetői magatartására egyébként nem jellemző) fordulat elegendő időt adott a rendőrségnek, hogy felhajtsák és előállítsák. 

Zeiss Dorián "munkásságát" végül bírósági tárgyalások szűnni nem akaró sorozata, majd az ítélethozatalt követően egy nagyon rövid börtönélet zárta, ugyanis Zeisst nem sokkal később megkéselték a rabok. 

Bár nyilvánvalóan nincs összefüggésben Pernye jelenlegi elnéptelenedésével, mindazonáltal érdekes körülmény, és talán mondatni véletlen egybeesés, hogy épp ott zárult le egy elvetemült gyilkos pályafutása, ahova most a rendvédelmi szervek nem engednek be egy lelket sem. 

A Kérdezz Pernyéről csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése